Diner Menukaart
Wij beschikken over een uitgebreid menu van vlees, vis en vegetarische gerechten. Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappeltjes, rijst, salade en tzatziki.
VOORGERECHTEN
Tzatziki 6,-
Griekse yoghurt-salade met komkommer en knoflook
Feta Fournou 8,5
Een creatie van tomaat en feta uit de oven
Piperies florinis 8,5
Gegrilde zoete paprika gevuld met fetakaas en verse kruiden
Saganaki 8,5
Gebakken fetakaas
Keftedes 8,5
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
Manitaria 8,5
Gebakken champignons met knoflook, kleine stukjes
varkenshaas en verse kruiden
Spanakopita 8,-
Bladerdeeg gevuld met spinazie en fetakaas
Loukaniko 8,-
Gegrilde Griekse worst, geserveerd met mosterd (rundvlees)
Trio 7,5
Een trio van smeersels voor op brood.
Auberginesalade, tonijnsalade en viskuitsalade
Kruidenboter 6,-
Geserveerd met olijven- en tomatentapenade
Pikilia speciaal (voor 2 personen) 21,-
Een combinatie van warme en koude voorgerechten
VOORGERECHTEN (VIS)
Zalm carpaccio 13,50
Gerookte zalmrolletjes gevuld met roomkaas, geserveerd met
rucolasalade, cherrytomaatjes, walnoten, rozijnen en een frisse dillesaus
Tono salata 8,-
Huisgemaakte tonijnsalade met verse groenten
Tiganites garides 10,5
Gebakken gamba’s
Gafrakia 8,5
Gebakken ansjovis (mini sardines)
Midia 8,5
Gebakken mosselen Kalamarakia 9,5 Krokant gebakken inktvisringen
DOLMADES VARIATIES
Hamachi 8,5
Gevulde druivenbladeren met rijst en gehakt
met een frisse dille-saus
Sormadakia 8,5
Griekse koolbladeren gevuld met rijst en gehakt
met een frisse citroen-saus
SOEPEN
Koto soupa 6,5
Griekse kippensoep
Domato soupa 6,5
Griekse tomatensoep
Alle voorgerechten worden geserveerd met brood
SCHOTELS VOOR MINIMAAL 2 PERSONEN
Akropolis schotel Per persoon 27,-
Royale schotel voor echte liefhebbers.
Malse Entrecote, Iberico ribs, Kipfilet en Gyros
Specialiteit van de kok Per persoon 24,-
Bij dit gerecht laat de kok zijn fantasie de vrije loop en bereidt voor u een
combinatie van grill- en ovengerechten.
(een gerecht voor mensen die niet weten wat te kiezen)
Kreta plato Per persoon 23,5
Souflaki speciaal, Mousaka, Kipfilet, Gevulde Bifteki, Gyros
TRADITIONELE GRIEKSE OVENGERECHTEN
Stifado 21,-
Een traditionele stoofschotel van gemarineerd mals kalfsvlees
en sjalotjes met lichte nuances van kruidnagel en
kaneel, afgemaakt met rode wijn. Deze schotel wordt
bereid volgens een oud familie recept
Exogiko 21,5
Een stoofschotel van lamsvlees met verse groenten en
specerijen, gekruid en vol van smaak. Afgemaakt met geraspte kaas
(Een gerecht zoals de Grieken het eten, zonder
aanpassingen voor de Nederlandse keuken)
Arnaki Fournou 20,5
Lamsschenkel in tomatensaus uit de oven
Moschari Fasolakia 20,5
Kalfsvlees in tomatensaus met sperziebonen
Arnaki Gigantes 21,5
Lamsschenkel in tomatensaus met grote witte bonen
Mousakas 21,-
Griekse pastei met lagen aubergine, aardappelen
gehakt en bechamelsaus
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met
gebakken aardappeltjes, rijst, salade en tzatziki
SPECIALITEITEN V/D GRILL
Iberico (±400 gr) 26,-
Malse Iberico ribs, geserveerd met verse groenten en pepersaus
Entrecote (±260 gr) 26,-
Topkwaliteit runderentrecote, geserveerd met verse groenten
en een romige champignonsaus
Fileto Knossos (±270 gr) 27,5
Malse ossenhaas van de grill, geserveerd met verse groenten
met keuze uit: pepersaus, champignonsaus of paprikasaus
Ornitha schotel 19,5
Gegrilde kipfilet geserveerd met verse groente
Athene (±270 gr) 21,-
Varkenshaas van de grill met champignonsaus geserveerd met
verse groenten
Paidakia 23,5
Lamsracks (5 stuks), geserveerd met verse groenten
Xipetra (zonder varkensvlees) 24,-
Ossenhaas, lamsrack, kipfilet en Griekse worst van de grill,
geserveerd met verse groenten
Gyros speciaal 19,5
Een echte Griekse gyros-specialiteit: gyros overgoten met een mix
van gestoofde uitjes, champignons, paprika, en afgemaakt met fetakaas
Gyros Wijnsaus 19,5
Gyros overgoten met een Griekse witte wijnsaus
GERECHTEN UIT HET PANNETJE
Gyros Tiganaki 21,-
Gyros uit een pannetje in een roomsaus met, paprika, ui,
champignons, knoflook en peterselie
afgemaakt met hollandse kaas
Kotopoulo Tiganaki 21,5
Reepjes kipfilet uit het pannetje in een
mosterdsaus met champignons
Kota Smirneiki 21,5
Reepjes gebakken kipfilet met knoflook in een saus van honing
en Griekse specerijen, geserveerd op een bedje van verse groenten
Tilisos (±270 gr) 27,5
Malse ossenhaas uit het pannetje in huisgemaakte witte wijnsaus
GRIEKSE GERECHTEN VAN DE GRILL
Olympia (specialiteit van het huis) 22,5
Een mix van topkwaliteit vleessoorten, ossenhaas, souvlaki van
varkenshaas, lamsrack, souzouki en gyros
Mix Grill 19,5
Souvlaki, souzouki, varkenshaas, kipfilet en gyros
Retsina 18,5
Lamskotelet, kipfilet, souvlaki en gyros
Heraklion 18,5
Souvlaki, varkenshaas, souzouki en gyros
Souflaki 19,-
3 spiezen van Varkenshaas en gyros
Souzouki 18,-
3 stuks gekruid gehakt en gyros
Bifteki tiri 19,-
Gekruid gehakt gevuld met fetakaas, en gyros
Gyros 17,-
Gesneden stukjes varkensvlees
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met
gebakken aardappeltjes, rijst, salade en tzatziki
VEGETARISCHE SCHOTELS
Vegetarische Mousakas 19,5
Griekse pastei met lagen aardappelen, verse groente
en bechamelsaus
Gemista 19,5
Tomaat en paprika gevuld met rijst en verse kruiden
Kolokitho-keftedes 19,5
Courgettespecialiteit met feta en verse groenten,
overgoten met tomatensaus en fetakaas
MAALTIJD SALADES
Salata Tonijn 14,5
Frisse salade met een rucola mix en onze huisgemaakte tonijnsalade
Salata gebakken kaas 14,5
Frisse salade met een rucola mix en gebakken fetakaas
Salade gegrilde kip 16,-
Rucolamix, cherry tomaten, rode ui, olijven, croutons en mosterddressing
VISGERECHTEN
Paralia 24,-
Gebakken sliptong, grote gamba’s en gebakken inktvisringen,
geserveerd met huisgemaakte knoflooksaus
Ammoudia 24,-
Gebakken sliptongen geserveerd met verse groenten
en huisgemaakte knoflooksaus
Elounda (± 250 gr) 27,5
Verse gegrilde tonijn, geserveerd met verse groenten
en frisse citroen-dillesaus
Solomos 22,5
Gegrilde zalmfilet geserveerd met verse groenten en
huisgemaakte knoflooksaus
Kalamaria 21,-
Krokant gebakken inktvisringen, geserveerd met
huisgemaakte knoflooksaus
Garides 25,5
Gebakken grote gamba’s geserveerd met verse groenten en
huisgemaakte knoflooksaus
Garides tiganaki 27,5
Grote Gamba’s in een pannetje met een zachte
knoflook-tomaten saus, afgemaakt met fetakaas
Alle Visgerechten worden geserveerd met
gebakken aardappeltjes, rijst, en salade
VOOR ONZE KLEINE GASTEN
Gyros met frietjes 9,-
Souzouki (gehakt) met frietjes 9,-
Kipfilet met frietjes 9,-
Ossenhaas met frietjes 14,-
Kalamari met frietjes 9,5
Alle kindergerechten worden geserveerd met salade, rijst en mayonaise